Met Pasen in aantocht, ruikt het naar cadeautjes, eieren en chocolade! 

We willen een recept met je delen dat jong en oud zal aanspreken! 😉

Voorbereidingen en ingrediënten

VOOR 25 CHOCOLADE POP CUBES

Voor de ouderwetse praline

  • 190 g amandelen
  • 190 g hazelnoten
  • 240 g suiker
  • 60 g water
  • een flinke snuf fleur de sel
  1. Leg de gedroogde vruchten op een bakplaat of bakmat en rooster ze ongeveer 160 minuten op XNUMX ° C.
  2. Laat ze afkoelen voordat u de schil van de hazelnoten verwijdert.
  3. Doe de suiker in een steelpannetje met het water en maak er een karamel van. Beetje bij beetje zal de suiker koken en een mooie amberkleur krijgen.
  4. Giet nu de hazelnoten en amandelen erbij en roer goed om ze in de karamel te wikkelen.
  5. Giet het geheel op een siliconen mat en laat afkoelen.
  6. Als de gekarameliseerde gedroogde vruchten helemaal afgekoeld zijn, plet ze dan in stukjes met een deegroller. Dit zal het werk van de mixer vergemakkelijken.
  7. Doe alles in een hakmolen met de fleur de sel en begin met mixen. In het begin krijg je een poeder, en beetje bij beetje zal de olie van de vruchten naar buiten komen en zal de pasta vloeibaar worden.
  8. Stop met mixen zodra je een homogene praline bekomt die niet te vloeibaar is om een ​​textuur te behouden met kleine “korrels” zoals bij een ouderwetse praline.

kubussen

Voor de chocolade-pralinevulling

  • 460 g praline
  • 225 g melkchocolade
  • 135 g donkere chocolade
  1. Smelt de twee chocolaatjes, voeg de nog hete praline toe, meng alles goed en giet in de vorm.
  2. Laat 2 uur in de vriezer staan.
  3. Ontvorm en snijd 1 cm aan één kant van elk blokje pralinéchocolade om kleinere blokjes te maken.

Kubussen

Voor de omhulling van pure chocolade en gekleurde witte chocolade

  • 900 g donkere chocolade
  • 300 g witte chocolade
  • 6 kleurstoffen in verschillende kleuren
  1. Smelt de pure chocolade en giet deze tot de helft van elk blokje in de vorm.
  2. Voeg een blokje pralinéchocolade toe aan elk blokje van de vorm.
  3. Maak af met de rest van de chocolade en strijk glad met een spatel om zeer regelmatige blokjes te krijgen. Laat een nacht in de vriezer staan.
  4. Smelt de volgende dag de witte chocolade en verdeel deze over 6 verschillende kommen.
  5. Voeg kleurstof per kom toe en meng goed.
  6. Ontvorm de pralineblokjes van pure chocolade.
  7. Versier met gesmolten witte chocolade van verschillende kleuren.

Voor nog meer verwennerij raden wij u aan om ze bij ons te proeven Caroline's thee… Eet smakelijk ! 😋

Laat foto's en opmerkingen van je voorbereiding achter op Facebook of Instagram!

Bron: Kus mijn chef-kok  


Laat een reactie achter