Thee Cocktails

We kennen cocktails op basis van koffie… Maar heb je ooit theecocktails geprobeerd? Het is eenvoudig, je hoeft alleen maar je favoriete thee te trekken als basis om alle klassiekers te weigeren: gin-thee en tonic, martini-thee, Ierse thee ... We adopteren voor Kerstmis!

Wij bieden u 3 feestelijke recepten aan op basis van Mons thee in de Elle België:

Belgische thee

Belgian Tea - Mons theecocktail

Irish coffee herzien in een theeversie, het is Belgische thee. Het combineert een zoete en pittige thee: appels, rooibos, papaja, ananas, kokosnoot, wat citrusvruchten en een vleugje kruidnagel met Grand Marnier en slagroom… super hebzuchtig!

Voor 4 glazen

  • 20 g infusie van Montois in december
  • 12 cl Grand Marnier
  • Chantilly

Giet 20 g van de Mons-infusie in 1 liter kokend water gedurende 6 minuten. Serveer 3 cl Grand Marnier in elk glas, voeg de infusie toe en garneer met Chantilly, een partje sinaasappel en een kaneelstokje. Begeleid deze Belgische / Ierse thee met een stuk pure chocolade met citrusvruchten.

Gin-thee

Gin Tea - Mons theecocktail

We surfen op de hyper gepersonaliseerde Gin Tonic-trend met deze luxe versie Gin-thee die kersen- en gemberthee combineert met Crémant d'Alsace… en gin (natuurlijk!). Perfect voor een aperitief op oudejaarsavond ...

Voor 6 fluiten

  • 6 g april Montois-thee
  • 12 cl rietsuikersiroop
  • 12 cl Gin Monkey 47
  • 15 cl Crément d'Alsace

Stap 1

Giet 6 g April Montois-thee in 500 ml water bij kamertemperatuur gedurende ten minste 45 minuten. Verwijder de thee en zet de fles minimaal 2 uur in de koelkast.

Stap 2

Serveer 2 cl Gin Monkey 47 in de bodem van de beker, voeg 8 cl thee, 2 cl rietsuikerstroop en 2,5 cl Crémant d'Alsace toe. De associatie van de pittige hint van de gember aanwezig in de thee trouwt met de frisse en citrustonen van Monkey 47. Je kunt het glas versieren met een suikerrand en een paar roze peperbessen toevoegen ...

Bloedsinaasappel - Alcoholvrij

Bloedsinaasappel - Alcoholvrij - Mons theecocktail

 

Voor kinderen is het alcoholvrij. Om deze cocktail te maken, combineer je een biologische citrus rooibos-infusie met de pittige smaak van sinaasappel- en bloedsinaasappellimonade. Top!

Voor 1 L

  • 3 sinaasappels + 1 bloedsinaasappel
  • 100 g suiker
  • 7 g infusie van Montois de Mars

Stap 1 (te doen de dag voor of op de ochtend van oudejaarsavond)

Infundeer 7 g van de infusie van Montois de Mars in 500 ml water van 100 ° C gedurende 5 minuten. Verwijder de infusie en laat 2 uur afkoelen op kamertemperatuur. Zet 4 uur in de koelkast.

Stap 2

Rasp de schil van 2 sinaasappels fijn. Doe de schil van de sinaasappels in een pan en giet er 500 ml water bij. Voeg 100 g poedersuiker toe. Breng al roerend aan de kook om de suiker op te lossen. Laat deze siroop 2 minuten sudderen, haal hem dan van het vuur en laat hem afkoelen.

Stap 3

Filter de siroop als deze is afgekoeld.

Stap 4

Meng de koude March Montois-infusie en de sinaasappelsiroop in een shaker met ijs! Serveer in cocktailglazen van het martini-type met een halve plak bloedsinaasappel!


Laat een reactie achter