Hallo theeliefhebbers,

Vandaag komt de getalenteerde Laura uit healthyfood_bylao heeft ons een oranjebloesem en pistache Babka verzonnen vergezeld van onze Biologische Arthur-thee​ Gezond en gastronomisch, zoals altijd!

De bereiding van deze Babka lijkt nogal vervelend, en toch blijft het een vrij eenvoudig recept. Volg de 4 rekwisieten van de chef:

  1. Arthur's Tea Babka (oranjebloesem smaak)

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel Biologische Arthur-thee (Witte thee oranjebloesem)
  • 80 ml plantaardige melk
  • 15 g verse gist (of half gedehydrateerde bakkersgist)
  • 300g bloem
  • 50 g agavesiroop
  • 50 g kokosolie
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout

Stappen:

1 / Verwarm de melk en laat de thee er een paar minuten in trekken. Eenmaal doordrenkt, verkruimel je de gist erin en verdun je het (! Zorg ervoor dat de melk warm en heter is!)

2 / Meng in een andere kom het zout, de bloem, het ei en de agavesiroop. Voeg vervolgens het geïnfuseerde melk + gistmengsel toe. Begin met het kneden met de hand of in een keukenmachine op minimale snelheid en voeg geleidelijk de verzachte kokosolie toe. Kneed ongeveer 5 minuten.

3 / Vorm een ​​bal, film deze bij contact en laat 1 uur en 30 minuten rusten op een warme plaats, uit de lucht.

4 / Ontgas het deeg. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een grote rechthoek van ongeveer 3 mm dik.

  1. Pistachepasta

Ingrediënten:

  • 120 g ongezouten pistachenoten zonder dop
  • 40 g water
  • 25 g agave of ahornsiroop
  • 1 tl oranjebloesem smaak

Stappen:

1 / Meng alle ingrediënten een paar minuten tot een pasta. Voeg eventueel een beetje water toe. De textuur mag niet te vloeibaar en niet te vast zijn (mag niet smeerbaar zijn).

2 / Boek.

  1. Siroop

Ingrediënten:

  • 1 à 2 eetlepels Arthur's Tea Les Thélices de Sophie (oranjebloesem smaak)
  • 100ml water
  • 50 g ahornsiroop

Stappen:

1 / Verwarm in een pan het water en de ahornsiroop.

2 / Eenmaal heet, giet je de vloeistof in een kopje en laat je Arthur's Tea 10 minuten trekken.

3 / Boek.

  1. Montage

Stappen:

1 / Verdeel de pistachepasta over het briochedeeg.

2 / Rol het deeg uit tot een worst. Reserveer 10 minuten in de koelkast om de volgende stap te vergemakkelijken.

3 / Snijd de worst in de lengte doormidden. Twist. Plaats in een cakevorm, dek af en laat nog eens 30 minuten staan.

4 / Bak gedurende 25 minuten.

5 / Bestrijk de babka uit de oven met stroop en bestrooi met geplette pistachenoten.

6 / Laat afkoelen en geniet met Arthur's Tea om het gevoel te hebben dat je met oranjebloesem reist!

Proeven is het adopteren!

Eet Smakelijk!


Laat een reactie achter