Hier zijn een paar kleine kerstkoekjesrecepten om dit weekend met de kinderen (of zonder 😆) om Kerstmis voorzichtig voor te bereiden

 Ingrediënten (voor 25 tot 30 kerstkoekjes)

  • 100 g bloem type T45
  • 50 g maïs
  • 1 C. zuiveringszout
  • ½ theelepel. vanille gearomatiseerde theelepel
  • 2 eetlepels poeder vanille 
  • 3cc van Heerlijke thee met Kerstmis 
  • 100 g zachte boter
  • 50 g agave siroop
  • 25 g bruine suiker
biscuits

👉 Meng in een kom de bloem, maizena, vanillepoeder, poederthee, bakpoeder en bruine suiker.

Graaf een kuiltje en voeg de zachte, zachte boter in stukjes toe.

Kneed goed door de boter en voeg de agavesiroop toe tot een glad deeg. Vorm een ​​rechthoek en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast met bakpapier erop.

👉 Rol het deeg met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 4 tot 5 mm.

Steek met een koekjesvormpje de vormen naar keuze uit en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.

biscuits

Vorm een ​​bal met de vallen om hem weer te laten zakken en herhaal tot uitputting. Bak 8 tot 10 minuten gaar.

De koekjes zijn nog een beetje zacht als ze uit de oven komen, ze zijn erg kwetsbaar. Wacht tot ze zijn afgekoeld voordat je ze op onze manier decoreert.

Je kunt ze in een metalen doos bewaren.

Aan wie ga je ze geven?

biscuits

Laat een reactie achter