Vandaag presenteren we u het recept voor bodding, herzien door Sandrine, onze coördinator in Waals-Brabant

Bodding, Boding of zelfs Bodink (in de loop van de tijd heel gebruikelijk in de Brusselse regio) is een typisch Belgisch recept, maar dat wordt steeds zeldzamer. Het is een goede manier om oud brood niet weg te gooien. Voor dit recept kunnen alle soorten brood worden gebruikt. Inclusief zoete broden en andere brioches ... We voegen natuurlijk thee toe om dit voorouderlijke recept opnieuw te bekijken.

Ingrediënten

  • 400 g oudbakken brood
  • 1 liter melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 g bruine suiker
  • 3CC van pittige zwarte thee, hier gebruikten we onze Leo thee

Mmmmm ruik nu al de heerlijke geuren van kaneel !!

Ons boddingrecept herzien door Sandrine

  • Verkruimel het brood in een grote schaal, verwarm de melk in een pan. Zodra de melk heet is maar niet kookt, voeg je 3 cc Léo's thee toe.
  • Laat 4 minuten trekken, zeef de melk en giet over het brood.
  • Klop de 2 eieren los, voeg de 2 eetlepels bloem en de suiker toe en voeg alles toe aan het mengsel.
  • Meng goed zodat al het brood vochtig is.
  • Giet in een beboterde schaal en bak in een voorverwarmde oven op 180 ° C gedurende 40 minuten (afhankelijk van de hoogte van je gerecht)
  • Geniet met een kopje Chai Latte (Leo melkthee)

Simpel maar zo goed !! Goedgekeurd door kinderen (en ouders)


Laat een reactie achter