De infusie van Morlanwelziens, begrijp de infusie van de inwoners van Morlanwelz: deze kleine stad in het hart van Henegouwen met het beroemde domein van Mariemont, zijn park en zijn Koninklijk museum​ Een enorm cultureel erfgoed om je onder te dompelen om een ​​veelheid aan planten te ontdekken ... die we in deze kruidenthee gaan trekken.

We vinden in dit mengsel de hibiscus sabdariffa waarvan de kleur wordt gebruikt om de bodem van de doos te illustreren. De tweede kleur die voor de doos is gekozen, is groen, verwijzend naar de munt (en ook de appel) die in het mengsel aanwezig is. De appel doet denken aan de liefdesappelbomen van het Parc de Mariemont, de munt die de oriëntaalse cultuur van het park illustreert. Ten slotte wordt de knipoog naar het goede graan, een bakkerij-onderdeel van het Morlanwelziaanse erfgoed, weerspiegeld in de aanwezigheid van lijnzaad in de infusie.

Ontdek  # 12 theeën van maand tot maand

« De 12 theeën »Ontstaan ​​uit een ontmoeting tussen het VVV-kantoor van het Parc des Canaux et Châteaux en Les Thélices de Sophie, aan het begin van het jaar. Twaalf theeën ... Twaalf identiteiten.

In de loop van 2016 worden twaalf theeën uitgebracht: elke maand ga je op een smakelijke ontdekkingstocht door een stad op het grondgebied van het Parc des Canaux et Châteaux met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om een ​​beetje van de ziel van deze steden en dorpen in het hart van Henegouwen.

Dit project is vooral de wens om een ​​regio op een originele manier te ontdekken en het territorium te associëren met een nieuw, modern en origineel imago.

Extra informatie

Ingrediënten

Fruitig, Pitvruchten, Kruidig, Munt, Bloemig, Hibiscus

Moment

, ,

Infusietijd

8 10-min

Temperatuur

100 ° C

Opmerken

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om "Infusion des Morlanwelziens" te beoordelen