Hallo tea lovers,

Mijn gevoel op dit moment: “Het leven gaat als een gek vooruit”.

Amper de tijd om stil te staan voor de spiegel.

Geen tijd voor een tea time met alles erop en eraan.

En de geschifte race van de dag begint.

De kinderen in de wagen zetten.

Ze afzetten aan de schoolpoort.

De snelweg oprijden en de files ontdekken.

Ze vanbinnen en vanbuiten kennen.

Je zenuwachtig maken. Proberen ze te temmen. Relativeren. Te laat aankomen.

Je dag te laat beginnen. Je dag vroeger stoppen om zeker op tijd weer aan de schoolpoort te staan.

Tussen de twee, de race aangaan met de klok om e-mails te beantwoorden, problemen op te lossen, creatief bezig te zijn om nieuwe mengelingen uit te vinden, nieuwe projecten te ontwikkelen, medewerkers te ondersteunen, klanten en leveranciers verder te helpen, …

In het kort, een dag zoals die van jullie!

Dit weekend heb ik mezelf verplicht om deze gekke race stop te zetten en zelfs om zondag gewoon niet buiten te komen. 7 dagen op 7 werken is niet gezond op lange termijn en een pauze inlassen brengt redding!

Deze pauze heeft me zoveel deugd gedaan, dat ik opnieuw zin had in een echte tea time. Ik had echt zin in een comfort thee. Een gekruide en volle thee die een gedroomde herfstthee is. Deze heerlijke thee is de Dirty Chai Latte. Je kent de Chai Latte al, ik heb hierover verteld vorig jaar, vreemd genoeg rond dezelfde periode.

We vertrekken van een Chai Latte en voegen een shot espresso toe. Of twee.

 

Voor 1 tas heb je nodig:

  • 2 kl thé de Léo (een zwarte gekruide thee)
  • 100 ml water
  • 150 ml havermelk
  • 2 kl agavesiroop
  • 15 cl espresso

Ik heb steeds meer de neiging om met veganistische recepten te werken zodat ze voor iedereen werken. Natuurlijk kan je bepaalde ingrediënten vervangen door traditionelere opties.

∇  Recept  ∇

  • Verwarm het water tot 100°C en giet het over de thee. Laat 5 minuten trekken.
  • Warm de melk en de agavesiroop op zonder te laten koken, het beste is om ze met stoom op te warmen (de stoomteut van een espressomachine) om een romige melk te krijgen.
  • Giet de melk in je tas.
  • Voeg de gefilterde thee toe.
  • Voeg de shot espresso toe.

In het begin maakte ik een eerder light versie van dit recept. Sinds dan heb ik mezelf toegelaten om mezelf een gelukkige niet-verjaardag te wensen en dus een klein cadeautje te geven… (hmmmm, leve de kokosnoot) Ik heb een vleugje geklopte kokosroom toegevoegd alsook kaneelpoeder… Yessssss

Ik hoop dat je er net als ik van geniet om te profeteren van deze ik-dag en dit recept te bereiden.

 

Tot genoegen,

Sophie


Geef een reactie