Het is met Doriane van @ foxy.cooking dat we besloten samen te werken voor een toetje uit onze kindertijd .. Rijstpudding! Maar met een beetje extra, onze infusie van Vincent.

Het is een culinaire basisspecialiteit afkomstig uit Eurazië.

Klein, woensdagmiddag, waren mijn zus en ik bij mijn grootmoeder. We wisten dat het de dag van gulzigheid was .. En een van onze favoriete desserts was rijstpudding .. Dit is waarom dit recept mij na aan het hart ligt

Dessert, rijstmelk met de infusie van Vincent
Vincent's infusiedessert

Ingrediënten

1L melk

150 gr rijst

3 cc Infusion De Vincent (Vincents aftreksel is een heerlijke kruidenthee gemaakt van: 🌿 Verbena * 🍎 Appels * 🍍 Ananas * 🍓 Aardbeien * 🌸 Kaasjeskruidblaadjes * 🌼 Passiebloem *)

Stappen

Verwarm de melk op middelhoog vuur en laat de infusie weken in een theebol.

Laat dan ongeveer 5-10 minuten intrekken, af en toe roeren.

Verwijder de theebol en doe je rijst.

Kook tot slot tot je rijst een grote hoeveelheid heeft opgenomen.

En laten we even terugvallen in de kindertijd.

Het toetje van onze kindertijd met Vincents infuus
rijstpudding

En jij, wat waren je favoriete desserts voor kinderen? De tarte tatin, de chocolademousse, de madeleines, de pudding?

Eet Smakelijk!


Laat een reactie achter