je je weet hetLes Thélices de Sophie wilde de gastronomische cultuur van de Bergenaars benadrukken door 12 melanges van thee of kruidenthee te ontwikkelen met 12 restauranthouders uit de regio.

We zijn al in september. Eerste schooldag. Het einde van de zomer nadert. De druivenoogst begint. En de nieuwe Mons-thee. Deze maand wordt het aangeboden door het sterrenrestaurant fijnproevers: een zwarte thee met zwarte bessen. Cassia is een hybride tussen zwarte bes en kruisbes. De cassia werd in juli geoogst bij De moestuin van lekkernijen in Blaregnies. 

Verkoopprijs: € 6,99 / doos van 50 g

Om te bestellen, stuur een eenvoudige e-mail naar sophie@lesthelicesdesophie.be en wij bezorgen op het Kiala-punt van uw keuze.


 Augustus. Volle zomer. Warme zomeravonden. Aperitieven op het terras. De thee uit Mons in augustus. Een thee aangeboden door het uitstekende restaurant de Gribaumonts​ Chef-kok Lisa wilde dat het behoorlijk pittig was, daarom bieden we je een groene thee met gember en citrusvruchten aan, licht gezoet door het verbenablad. Een puur warm of koud genot! Of als toetje…! 


Juli. Er is al een half jaar verstreken. 6 maanden dat Mons de culturele hoofdstad van Europa is. Zoveel mooie dingen werden ons aangeboden door de Stichting Mons 2015. Een geweldige job!

Mons thee van de Imperative
Door de imperatief

Juli. Wat thee uit Bergen betreft, het is de maand van de getalenteerde chef Benoit Neusy en zijn sterrenrestaurantDwingend​ Hij biedt ons een infuus aan om precies te zijn. Een rooibos met hibiscus, rabarber en appels.

Maar wat is rooibos? Het is een roodachtige struik van dezelfde familie als de bezem die uitsluitend in Zuid-Afrika voorkomt. Het is geen thee. Het bevat helemaal geen cafeïne. Er worden verschillende deugden aan toegeschreven, zoals de behandeling van allergieën, astma en koliek. Het helpt ook bij de behandeling van slapeloosheid en eczeem. 


Door de achtergrond
Door de achtergrond

In juni verwelkomen we de zomer met Achter de schermen en zijn verfrissende fruisane, met pepermunt, gember, framboos en aardbei…. allemaal besprenkeld met popcorn… Stilte, we draaien!


Bij de slagerstafel

In mei is het de Butcher's Table wie doet wat hij lekker vindt met een cranberry en papaja Oolong-thee voor een doudou'thé Mons-thee.


Door de Bistrot FolieIn april heeft de Madness Bistro is verantwoordelijk voor de Mons thee en presenteert ons een groene thee met kersen en gember.


Infusion des Montois - maart

In maart is het l'naar die ons zijn infusie van Mons aanbiedt, een rooibos met biologische citrusvruchten, heel vers, hij kan zowel warm als koud gedronken worden.

Toni geeft ons haar recept voor wentelteefjes op briochebrood met Mons-thee

A tea - A chef - Episode 2 van De Thélices van Sophie on Vimeo.


Thé des Montois - februari 2015 - Mons 2015 - Bij de Salon des Lumières

In februari gaan we naar de Mons thee aangeboden door De lichtbeurs en zijn chef Rafaël… Op het menu, een elegante groene thee, bloemig met roos en geranium… een unieke compositie.


In januari beginnen we met de Mons-thee die wordt aangeboden door deBoter bord en zijn chef, Jean Louis Simonet… Op het menu, een pittige zwarte thee met citrusvruchten….

Verkoopprijs: € 6,99 / doos van 50 g

Jean-Louis geeft ons zijn recept voor Sarasin-pannenkoeken met Mons-thee

Een thee - Een chef - Aflevering 1 - januari 2015 van De Thélices van Sophie