Laura uit gezond eten_bylao weer geslagen! Dit keer is het een gladde taartgebak doordrenkt met Christiane ...
- Gebakje
Ingrediënten:
- 250g bloem
- 1 Skyr-yoghurt of 150 g 0% cottage cheese
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel zout
Stappen:
1 / Giet alle ingrediënten in een slakom en mix tot een glad deeg.
2 / Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit met een deegroller.
3 / Leg het deeg in de taartvorm en knijp de randen goed samen. Prik met een vork in de bodem.
4 / Bewaar in de koelkast.
- Flan toestel
Ingrediënten:
- 1L halfvolle melk
- 15g van Infusie van Christiane - Sophie's Thélices
- 100 g maizena
- 50 g agavesiroop
- 3 eieren
Stappen:
1 / Verwarm de melk in een pan. Eenmaal warm, haal uit het vuur en laat trekken Christiane's infuus die de pan bedekken. NB: Ik heb 3 kleine theezakjes gevuld die ik in de melk heb laten weken
2 / Meng in een slakom de maizena, agavesiroop en eieren.
3 / Als de melk eenmaal is toegediend, knijp je in de zakken met de infusie om alle behouden aroma's vrij te geven. Giet de doordrenkte melk over het mengsel. Klop en zet weer op het vuur (op middelhoog vuur). Klop opnieuw tot de room dikker wordt.
4 / Doe de room in een grote schaal, film het op contact en laat het 30 minuten afkoelen.
- Montage
1 / Verwarm de oven voor op 180 °.
2 / Zodra het custardapparaat iets is afgekoeld, giet het over het kruimeldeeg.
3 / Bak gedurende 50 minuten.
4 / Laat afkoelen voordat je het uit de mal haalt. Zet daarna minimaal 4 uur in de koelkast (idealiter een nacht).