Tea Lovers, Popcorn viert feest vandaag! Wist u ? Ja, elk jaar Januari 19, dit is het internationale popcorndag. Er zijn internationale dagen voor alles of bijna alles... dus waarom niet Pop-Corn? Deze dag wordt op een aantal sites vermeld, zonder de herkomst precies te kunnen onderscheiden.
Een dag die bijzonder gewaardeerd wordt door foodies en bioscoopbezoekers, en foodie bioscoopbezoekers. En niet voor niets: wat is een betere dag van het jaar dan deze om je hart te luchten, voor een goede film, nadat je zonder pardon een paar maiskorrels hebt opgeblazen?
Want het moet worden toegegeven, we houden een beetje, veel, waanzinnig hartstochtelijk van popcorn.
De consumptie van popcorn is eeuwenoud, we vinden er sporen van bij de indianen en dit ruim voordat Christoffel Columbus er een stukje ging wandelen!
Is PopCorn echt slecht voor je gezondheid?
Je zou in de verleiding komen om ja te antwoorden, maar in werkelijkheid is het antwoord nee. Inderdaad, aangezien het popcorn is, bevat dit voedsel vezels, antioxidanten, ijzer en eiwitten, kortom niets dan goede dingen.
Waar het mis gaat, is wanneer je astronomische hoeveelheden suiker toevoegt en dit associeert met een fysieke uitgave die bijna niets is... maar dat is een ander verhaal
Dus we gaan proberen een recept te bereiden voor gastronomische en gezonde PoPCorn zoals we ze willen, geïnspireerd door die van @HelloFresh onlangs in mijn nieuwsfeed 😉
Recept
Voor 4 personen:
– 240 g biologische PopCorn mais
– 3 eetlepels biologische kokosolie
– 2 theelepels Culinaire Matcha
– 1 theelepel zout
Smelt 2 eetlepels biologische kokosolie. Meng in een kom de gesmolten kokosolie, biologische premium matcha-thee en zout. Reserveren.
Verhit in een grote pan 1 eetlepel biologische kokosolie en laat de popcorn knallen. Breng de popcorn over in een grote kom.
Bestrijk de popcorn met de biologische premium matcha theebereiding.
Serveer voor een goede film of een goede serie!