De zon is terug, maar de winter is nog volop aanwezig, net als de kleine kwaaltjes die daarbij horen! Kruidenthee is een grote hulp en bevat geen calorieën. Ze kunnen zoveel dingen genezen! FOCUS op de vele voordelen van kruidenthee en kruidenthee! 

Maar vooral: wat is kruidenthee?

Kruidenthee bestaat uit het extraheren van aromatische verbindingen uit planten met behulp van verschillende bereidingsmethoden (maceratie, afkooksel of infusie). Het kan worden bereid uit verse of gedroogde planten. Ze worden voornamelijk in bulk of in sachets aangetroffen.

Hoe maak ik mijn kruidenthee op de juiste manier klaar?

  • In infusie of afkooksel: Je kunt het als een aftreksel drinken als de plant plongée drie of vier minuten in kokend water wordt ondergedompeld of als afkooksel, wanneer het in water van kamertemperatuur wordt geplaatst en vervolgens wordt verwarmd tot koken en vervolgens ongeveer tien minuten in dit hete water wordt gegoten. Een snufje kruiden is genoeg voor een kopje.
  • Twee of drie kopjes per dag kunt u profiteren van de deugden van planten.
  • Suiker in mijn kruidenthee? Het wordt vermeden omdat het de actieve ingrediënten kan verzwakken. Je kunt nog steeds een lepel biologische honing toevoegen om de deugden van de bijenkorf 🍯 🍯 te brengen.

Ik drink welke kruidenthee om welke pijn te behandelen?

  • Tegen buikpijn en voor een betere spijsvertering: we gebruiken de munt, anijs of verbena​ Na een te zware maaltijd is het opgeblazen gevoel er vaak. Kies munt, steranijs of zelfs kamille. Onze Biologische kruidenthee , samengesteld uit onder andere kamille, pepermunt en citroenmelisse, zal je zo goed helpen dat je niet meer zonder kunt 👌
  • Vecht tegen verkoudheid door middel van gember en aan onze BIOLOGISCHE gemberinfusie waarvan de antioxiderende eigenschappen algemeen worden erkend, maar ook dankzij onze Martine-infusie samengesteld uit tijm, rozemarijn, citroen en verbena.
  • Om de stress weg te nemen, denk aan de kamille 🌼 ​ Het verlicht niet alleen uw angst, maar ook een hele reeks kleine aandoeningen zoals huidirritaties en keelpijn. Het is te vinden in hetKamille-infusie ????

Wanneer drink ik mijn kruidenthee?

De meeste kruidentheeën kunnen de hele dag door worden geconsumeerd. Voor planten waarvan bekend is dat ze tonisch zijn (ginseng, gember, bonenkruid, enz.), Verdient het de voorkeur om ze 's ochtends als kruidenthee te drinken. Het is ook nodig om aan het einde van de middag niet te veel kruidenthee te drinken, omdat de uitputtende deugden nachtelijk ontwaken veroorzaken 😴🌙🤣

biologische kruidenthee

La Welzijnsbereik des Thélices de Sophie zit vol met aftreksels! Ze zijn allemaal BIOLOGISCH en verkrijgbaar in sachet van 100 g, doos van 75 g, maar ook in sachet van 8 g, genoeg om voor € 1 de voordelen te testen 😉

Tot ziens voor meer advies,


Laat een reactie achter