'Elke dag een beetje thee houdt de dokter voor altijd weg', zegt een beroemd Chinees gezegde.

En onder de verschillende kleuren thee, de Groene thee is degene die het meeste zou hebben therapeutische deugden 💚​ Het wordt inderdaad gebruikt en staat bekend als een van de krachtigste geneeskrachtige planten in de wereld voor bijna 5000 jaar. Kortom, groene thee is een geweldige bondgenoot voor de gezondheid, dus waarom zou je zonder thee gaan? Ontdek zijn geheimen zonder verder uitstel!

Allereerst, wat is groene thee?

Groene thee is de thee die de minste behandelingen heeft ondergaan, waardoor de effectiviteit, eigenschappen en werkzame stoffen zoveel mogelijk behouden blijven. Het bevat cafeïne, veel antioxidanten (bijvoorbeeld vitamine C), maar ook een actief ingrediënt genaamd theanine.

De langverwachte geheimen van deze gezondheidsgenoot:

 1. Afvallen met groene thee: Groene thee helpt bij het verlagen van slechte cholesterol, triglyceriden, bloedglucose en insulinegevoeligheid en heeft dus invloed op het metabool syndroom en daarmee op lichaamsvet.
 2. Groene thee is goed voor de hersenen: Groene thee bevat cafeïne, wat een stimulans is voor de chersenen​ Ook al bevat het minder dan koffie, de cafeïne in groene thee is in voldoende hoeveelheid om een ​​reactie in het lichaam te veroorzaken.
 3. De techniek om te schieten twee keer zoveel antioxidanten van je groene thee: als je hele theebladeren steekt, krijg je de helft van de antioxidanten in je kopje dan wanneer je ze van tevoren had geplet. Kom op, we verpletteren de bladeren, ga, ga!
 4. De kunst van het zetten van een kopje groene thee 🍵: De bereiding van groene thee is delicater dan men zich zou kunnen voorstellen. Als u van al zijn voordelen wilt profiteren, is hier de optimale traditionele bereidingsmethode:
  • Kook water tussen 77 ° C en 85 ° C.
  • Laat het water een minuut staan.
  • Verwarm je kopje voor om niet te haasten
   het water koelen.
  • Plan 4 eetlepels. tot c. theebladeren voor 1 liter water. Voeg de blaadjes toe met een theebol, of laat ze gewoon op de bodem van de thee vallen
   theepot - de laatste manier levert een sterker brouwsel op.
  • Giet het water erbij en dek 2 tot 3 minuten af. Proef regelmatig: de thee moet geurig zijn zonder bitter te worden. Verwijder vervolgens de theeblaadjes en geniet 💚

Nu je alle geheimen van groene thee kent, hoef je er alleen maar een voorraad aan te leggen 💚😆.

Ja, maar welke groene thee 🍵?

Niets is eenvoudiger dankzij onze Boutique online die vol staat met mooie schatten gemaakt van groene thee! Hieronder vind je een klein overzicht van wat je daar kunt vinden:

 • In onze gourmet assortiment:
  • le Stephanie's thee: gourmet met zijn langwerpige bladeren en stukjes kaneel en gepofte rijst.
 • Opgelet bevroren fruitig assortiment:
 • In onze klassiek bereik:
  • le Adeline's thee: Chinese groene thee op smaak gebracht met jasmijn.
 • In onze wellness assortiment:
  • le biologische Chloe-thee: gemengd met mate voor een afslankend effect en op smaak gebracht met gember en grapefruit
  • le BIOLOGISCHE Marie's thee: een genot met zijn schijfjes aardbeien en een topgezondheid dankzij zijn hele veenbessen.
  • le Biologische Matcha: deze ultra trendy thee uit Japan is er in alle vormen! Het is ook een aanwinst voor een mooie huid dankzij de verstevigende, zuiverende en vetvrije werking

Wist je dat steeds meer gastronomische recepten zoals tiramisu, koekjes, pannenkoeken (zie ons recept hier) en andere zoetigheden worden ook gemaakt met groene thee? Wat een geweldig idee 😋. Hier is het bewijs in afbeeldingen 😉 Gebruik voor deze recepten uit de Culinaire Matcha, te koop in onze e-shop. Yum Yum!

 

Wat is er mooier dan in staat te zijn om hebzuchtig te zijn terwijl je jezelf goed doet!

LANG LEVENDE GROENE THEE!

 

 

Binnenkort

Sophie Lerson werd in 1984 geboren in Luik. Oprichtster van Thélices de Sophie, ze houdt van ondernemerschap en wil altijd banen creëren!

 


Laat een reactie achter