Hallo theeliefhebbers,

Met dit regenachtige weer en deze poolgolf moet je voor jezelf zorgen als je thuis blijft!

Ik bied je daarom een ​​recept aan voor heerlijke chocoladekoekjes en (aangezien het weer het wil, voegen we genoeg kruiden toe om op te warmen) de Stephanie's thee! 😉 Onze Stéphanie-thee is een smakelijke melange van Oolong met appels, gepofte rijstkorrels, kaneel, amandelen en plakjes kokos. Velen van jullie zijn er fan van! 

VOOR 50 MINIKOEKJES

Ingrediënten

  • 85 gram kookboter
  • 45 gram bruine suiker
  • 45 gram witte suiker
  • Een klein snufje zout
  • 5 gram bakpoeder / gist
  • 10 gram vanillesuiker (één zakje)
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • 100 gram pure chocolade
  • 10 gram van Stephanie's thee

 

Ontdek ons ​​heerlijke recept voor chocoladekoekjes en Stéphanie's thee

 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Doe de boter in een kom en werk het tot een zalf.

Voeg de bruine suiker, witte suiker, zout en bakpoeder toe. Meng eerst op lage snelheid en daarna sneller en sneller.

Voeg het ei en de vanillesuiker toe. Mix sneller.

Voeg de bloem toe. Meng snel.

Schep Stéphanie's thee in een blender om hele kleine stukjes te maken.

Voeg de chocoladeschilfers en Stéphanie's thee toe. Mengen

Maak kleine stapeltjes met 2 theelepels op een bakplaat en zet ze in de oven + - 10 min op 180 ° C met roterende hitte. Als je ze liever wat zachter wilt, verminder de oven tot 150 °. Als je ze liever wat krokanter wilt, laat ze dan op 180 ° C staan. 

 

Heerlijke minikoekjes om op te eten

 

Tip: Om ervoor te zorgen dat de koekjes allemaal op dezelfde manier gebakken worden, maak ik één batch tegelijk met ongeveer 20 minikoekjes op de bakplaat. 

Voor nog meer gulzigheid raad ik je aan om ze bij ons te proeven brainois thee, een Melkachtige Oolong gemengd met amandelen en kastanjes ...   

Bon appetit! 😋

Amandine is uw aanspreekpunt bij Les Thélices de Sophie

 

 

 

Ps: laat ons foto's en opmerkingen van uw voorbereiding achter Facebook ou Instagram!


Laat een reactie achter