Hallo theeliefhebbers! ❤

 

Deze week wilde ik een nieuw recept bereiden om onze fijnproevers tevreden te stellen die een Ontbijt dit Wij! ????

 

De Chia Pudding had me een paar dagen in de gaten gehouden en de Pumpkin Latte-trend voor de maand oktober bleef me aanvallen met "Weersta deze geur van kaneel en gastronomische kruiden niet" ... Kortom, ik werd verliefd, ik gelanceerd voor de bereiding van een Chia Pudding Latte ... # Pumpkin,  #Chai, #Vegan en #Organic, ik volg de Instagram-trend!
Ik volg veel Amerikaanse en Britse receptenblogs en daarom komen deze termen me erg bekend voor, maar ik kan begrijpen dat ze niet voor iedereen geschikt zijn de wereld dan is een kleine uitleg op orde: Pompoen = pompoen, het is in oktober in het seizoen en we praten veel over Pompoenkruiden die we gebruiken in Pumpkin Latte: een mengsel van koffie, pompoenpuree en kruiden (traditioneel kaneel, gember , nootmuskaat. en kruidnagel). Wat Chia-zaden betreft, voor degenen die ze nog niet kennen, het zijn zaden vol met essentiële voedingsstoffen waarvan het versterkende effect niet langer bewezen kan worden en die in toenemende mate worden aanbevolen voor gewichtsverlies. Ze worden veel gebruikt in veganistische recepten vanwege hun ophopende eigenschappen: ze kunnen verschillende soorten voedsel vervangen, waaronder eieren in sommige recepten.

 

 

Ik kom terug naar woensdagavond, wanneer ik mijn pudding ga bereiden en mijn koelkast open: ontgoocheling !! Ik had geen pompoen meer en geen mogelijkheid om te winkelen, de kleintjes lagen al in bed ... dus ik viel terug op een optie die thuis meer beschikbaar was: een Chia Pudding met Gabriëls thee​ Je kunt je voorstellen dat Gabriëls thee op dit moment niet ontbreekt in huis met zijn gastronomische tonen van karamel en kaneel!

 

Hop hop, geen één of twee, ik maak mijn kokosmelk, mijn Gabriel-thee, mijn vanille-extract, mijn noten en mijn chiazaadjes .. en bam, tweede illusie, ik heb nog maar 2 theelepels chiazaadjes over ... om 4 te bereiden puddingen, dat is niet veel! De kwaliteit van geweldige ondernemers (en moeders) is om oplossingen te vinden voor problemen, ik slaag er zo goed als ik kan: laat staan, het zal vandaag geen pudding zijn, maar een nachtelijke pap. Ik heb zowel rijstvlokken in mijn kast als boekweitvlokken, perfect, het blijft een glutenvrij toetje #glutenvrij!

 

 

Het recept van de klap? Super eenvoudig:

Voor 2 kleine schaaltjes pap 🍚 🍚

Ingrediënten
 • 4 eetlepels vlokken (boekweit, rijst, haver ... mix om verschillende texturen te krijgen)
 • 1 kopje kokosmelk (of een andere plantaardige melk) + 1 kopje water 💧
 • 1cc van Gabriëls thee
 • 2 tl kaneel
 • Een handvol noten
 • 1CC vanille-extract
 • 1 eetlepel agave siroop

Sierlaagjes

 • Pindakaas of amandelboter
 • Banaan 🍌
 • Gedroogde vijg
 • Zaden van pompoen, vlas, enz.

Het recept van onze Gabriel's met thee doordrenkt pap


De voorbereiding

Plaats de dag ervoor uw theelepel in een infuset  sluit het, plaats het in een pan met de melk en het water. Laat 10 minuten op laag vuur verwarmen. Verwijder na 1 tot minuten de thee, voeg de andere ingrediënten toe, meng alles met een lepel, de ftea-bagermer goed door elkaar en zet het in de koelkast.

Giet de volgende dag het mengsel in een kleine kom, voeg de toppings toe en geniet ervan.

Om de consistentie aan te passen, kunt u eventueel een beetje plantaardige melk toevoegen.

 

3-2-1 Smaakvol! ​
U vertelt ons het nieuws! ​

 

Tot ziens voor een volgend recept, fijnproevers!

 

Sophie Lerson werd in 1984 geboren in Luik. Oprichtster van Thélices de Sophie, ze houdt van ondernemerschap en wil altijd banen creëren!


Laat een reactie achter