Bent u op zoek naar een origineel en lekker aperitief?
Ontdek ons heerlijke recept voor het aperitief van de Rhodians! Wij waarschuwen u, het is te VALLEN!
In het oude Egypte deelden de Egyptenaren een paar dadels en gedroogd fruit en dronken lauwwarm bier.
De Grieken, hen, vierden de goden van de wijnstok en de dronkenschap tijdens symposies.
En in de middeleeuwen was het aperitief niet voor iedereen hetzelfde. De kleine mensen waren tevreden met water en brood. Tijdens het drinken van alcohol “om medische redenen”.

Ingrediënten voor het aperitief van de Rhodians
- 1L appelsap
- 12gr van rhodian thee, een blend van sencha groene thee, rozenbloemen, dadels, hibiscus en onsterfelijke bloemen.
- Prosecco
recept
- Breng 1 liter appelsap aan de kook.
- Voeg 12 g Rhodian-thee toe.
- Laat 3 minuten koken, zet dan het vuur lager en laat 25 minuten AFGEDEKT op laag vuur koken.
- Zet het vuur uit en laat de thee minstens 1 uur trekken, altijd AFGEDEKT.
- Filter en plaats in de koelkast
- Als je klaar bent om te serveren, serveer dan in een half sap - half prosecco-kopje.
Serveer gekoeld en sprankelend!
Cheers!
Ons recept testen?
Deel uw foto's met ons op Facebook of Instagram!