BANAANBROOD ULTRA ZACHT
Een absoluut perfect Halloween-bananenbrood: gemakkelijk te maken, zeer geurig en met een zachtste textuur. Wat meer?
- Bereidingstijd: 15 min
- Kooktijd: 50 minuten
- Totale tijd: 1 uur 5 minuten
- Nb. eenheden: 8
INGREDIËNTEN
- 180g bloem
- 3/4 theelepel. theelepel gist
- 3/4 theelepel. bakpoeder
- 1/2 theelepel. kaneel
- 1 theelepel. koffie van onze halloween-infusie
- 1 snufje zout
- 50 g grof gehakte walnoten (optioneel) *
- 60 g ongezouten boter, verzacht
- 180g suiker
- 1 groot ei
- 3 rijpe bananen
- 120 ml karnemelk ** (of vervang 1 eetlepel vers citroensap + 120 ml melk)
Halloween Bananenbrood INSTRUCTIES
- Verwarm de oven voor op 180 ° C. Beboter een cakevorm op alle oppervlakken.
- Combineer de bloem, bakpoeder, bakpoeder, kaneel, onze halloween-infusie en zout in een kom. Voeg dan de walnoten toe (optioneel maar aanbevolen).
- Klop in een andere kom de boter en suiker met een elektrische mixer tot een schuimige textuur. Voeg het ei toe en blijf kloppen. Pureer de bananen met een vork en voeg ze toe aan het mengsel. Giet de karnemelk erbij. **
- Voeg de droge ingrediënten toe, afwisselend tot ze volledig zijn opgenomen.
- Bak ongeveer 50-55 minuten, of tot een mes er intact uitkomt. Haal tot slot je bananenbrood uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen in de vorm. U kunt het nu naar een rek overbrengen om het volledig te laten afkoelen!
Goed geproefd
Deel uw foto's van uw Halloween-bananenbrood op Facebook ou Instagram!