La sangria origineel, genaamd Sangaree, komt uit het 19e-eeuwse Spanje. Het komt van het Spaanse woord ‘sangre’, wat ‘bloed’ betekent. Destijds werd deze klassieker gemaakt van rode wijn, water, citroensap en suiker. … Daar Sangria is waar het feest en de feria's beginnen!
Sangria, een traditioneel drankje uit Spanje en Zuid-Frankrijk, is het symbool van welkom en gezelligheid.
Het wordt over het algemeen als aperitief gedronken en kan in kleine hoeveelheden verkrijgbaar zijn voor een momentje om met vrienden te delen, of in grote hoeveelheden om aan de behoeften van een grote avond te voldoen.

Voor iedereen die geen alcohol drinkt maar sangria wil proberen, is hier ons explosieve Virgin Sangria-recept
RECEPT OM TE BEOORDELEN!!
Ingrediënten
- 100 cl sinaasappelsap
- 35 cl druivensap
- 100 cl ginger ale (Canadees droog ginger ale)
- 20 ijsblokjes
- 50 cl seizoensfruit
- muntbladeren
- Christophe's thee
Materiel
- 1 grote kom
- grote glazen
Voorbereiding
Meng sinaasappelsap en druivensap in een grote kom.
Voeg het ginger ale toe en roer voorzichtig.
Voeg het gewassen en in blokjes gesneden fruit toe.
Reserveren 3 uur in de koelkast bewaren.
Giet het in grote glazen met het gehakte seizoensfruit.
Garneer met muntblaadjes voor een extra vleugje smaak en decoratie.
Hallo!

Vergeet niet om uw foto van uw Maagdelijke Sangria met ons te delen op de sociale mediakanalen
Wij begeleiden deze sangria graag met een paar tapas, hier volgt een heel typisch recept uit
Chorizo-tapas
Ingrediënten
- 4-aardappelen
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 pittige chorizo om te koken
- zout en peper
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Bak ze in olijfolie met de ui.
Gooi de overtollige olie weg en voeg de gesneden chorizo toe en bak deze bruin.
Kook op middelhoog vuur gedurende 1 uur en 30 minuten.
Klop de eieren los, zout en peper en giet dit over de aardappelen en chorizo.
Kook gedurende 5 minuten.
Draai de omelet voorzichtig om en bak ook de andere kant.
Pas de smaak aan en serveer in kleine blokjes