Hallo theeliefhebbers,

Bij elk recept legt ze de lat een stukje hoger, dat mag natuurlijk ook Aurelie Nelis Ik wil je vertellen over !! Ik vertelde haar over taro en ze antwoordde: Waar breng je me deze keer heen, Sophie? Deze knolgewas zou afkomstig zijn uit Birma en het poeder smaakt naar een koekje. Het is een van de meest populaire dessertsmaken in Azië ... Dus ik wilde er een toetje bij taro poeder… Noch een noch twee, Aurélie is de uitdaging aangegaan en biedt je een taart met kokos, bosbessen en Taro aan… ..

kokos-bosbessen-tarotaart

Klaar voor de reis?

Ingrediënten (voor 6-8 personen met een cirkel van 20 cm)

▶ ️ Zoet kokosdeeg (de dag ervoor bereid)

Ingrediënten:

140 g licht zachte boter
75g poedersuiker
25 g gemalen amandelen
1 snufje fleur de sel
1 ei
250g bloem
10 g kokospoeder

voorbereiding:

Meng de boter, poedersuiker, amandelpoeder, kokospoeder, bloem en een snufje zout met de bloem met een mixer.


Voeg het ei toe en meng opnieuw. Stop zodra het geheel homogeen is.


Maal het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de palm van je hand en vorm een ​​niet te dik deeg.
Rol het uit tussen twee vellen bakpapier.
Leg het deeg op een vriezerbestendige bakplaat en plaats het 20 min in de vriezer.


Snijd een schijf met een diameter van 24 cm voor de taartring van 20 cm.
Leg de deegschijf 10 minuten in de koelkast voordat je hem donker maakt.
Leg op een met bloem bestoven werkblad het taartdeeg in de beboterde cirkel en snijd het deeg dat uit de cirkel steekt met een mes.
Laat 2 uur in de vriezer staan ​​alvorens te koken (of een nacht in de koelkast).
~
Verzamel de donkere taartschaal na het rusten.
Bak gedurende 15 minuten blanco op 160 ° C.
Haal na 15 min de bakplaat uit de oven en haak de taart los. Bestrijk de buitenste randen van de taart met een eidooier.
Bak de taart 5 min.

kokos-bosbessen-tarotaart

▶ ️ Taro mos (de dag ervoor voorbereid)

Ingrediënten:

3/4 kopje melk
3 eetlepels taro poeder
1 eetlepel suiker
2 eierdooiers
1/2 slagroom
1 vel gelatine
1/4 kopje water
50 / 100g bosbessen (naar voorkeur)

voorbereiding:

Los de gelatine op in het water en zet apart.
Verwarm de melk aan de kook.
Meng de suiker en het taropoeder in de melk, haal van het vuur.
Klop de eidooiers los en giet langzaam in het melkmengsel.
Roer de gelatine door het melk- en eimengsel.
Plaats de kom van deze bereiding in een grotere kom met water en ijsblokjes.
Roer tot het mengsel dikker wordt, verwijder.
Klop de slagroom tot deze dikker wordt. Spatel voorzichtig onder het mengsel.
Giet de mousse op de taartvorm en schik een paar bosbessen.
Laat een nacht in de koelkast staan.

▶ ️ Laag "HAUPIA" (traditioneel Hawaiiaans dessert gemaakt van kokosmelk).

Ingrediënten:

400 ml kokosmelk
1/2 eetlepel water
1/3 el suiker
1/3 eetlepel maizena

voorbereiding:

Doe de melk en het water in een pan. Combineer de suiker en maizena en voeg dan toe aan de vloeistoffen. Licht op middelhoog vuur en roer constant tot het verdampt en verdikt is, enkele minuten.
Giet haupia snel gelijkmatig over de taart en zet het een paar uur of een nacht in de koelkast.

Bestrooi met taro, snij en serveer je kokos-bosbessen-tarotaart zodra deze is afgekoeld.

kokos-bosbessen-tarotaart

Eet Smakelijk


Laat een reactie achter