Een Amerikaanse, Margaretha Sames, bijgenaamd "Margarita", serveerde haar gasten een drankje bestaande uit Tequila, triple sec en vers limoensap. In het huis van deze Amerikaan, die toen in Acapulco woonde, werd de Margarita in zijn klassieke vorm geboren.

Vandaag bieden we je een nieuwe versie van de Margarita aan: een Margarita biscus

Om dit te bereiken, verander jezelf voor een avond in een barman, trek je beste pak uit, maak plaats aan de bar, zet het geluid harder, warm de ijsmachine op en swing, het is klaariiiiiii.

En geen paniek, de hoofdpijn en vergeetachtigheid van de volgende dag waarvan je vreest dat ze niet zullen gebeuren, daar zit alleen maar goeds in

Ingrediënten

INGREDIËNTEN (voor 1 glas):

  • 3 cl (2 eetlepels) hibiscussiroop
  • 3 cl (2 eetlepels) witte tequila (Blanco/Zilver)
  • 2 cl heldere sinaasappellikeur
  • 2 cl vers limoensap
  • 2 handenvol gemalen ijs 
  • Limoen plakjes

HIBISCUSSTROOP INGREDIËNTEN

GLASS : Margarita-glas 

Voorbereiding

Om de hibiscussiroop te bereiden, combineer de suiker, hibiscusbloemen en water in een middelgrote pan. Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur en roer goed zodat de suiker oplost. Haal van het vuur en laat ongeveer 30 minuten afkoelen. 

Giet de siroop door een fijne zeef zodat alle vaste deeltjes worden gefilterd. Giet vervolgens in een geschikte container. De siroop is afgedekt maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast. Het recept maakt ongeveer 320 ml siroop.

Voor een margarita, doe 3 cl hibiscussiroop met 3 cl tequila en 2 cl sinaasappellikeur en limoensap in een cocktailshaker. Vul vervolgens de shaker met crushed ijs, dek af en shake krachtig. Giet door een zeef in een glas gevuld met verse ijsblokjes. Garneer met partjes limoen.

Om de hibiscusbloemen te krijgen, is het hier:


Laat een reactie achter

Winkelmandje0
Er zijn geen artikelen in de winkelwagen!
Ga door met winkelen
0