Hallo fijnproevers,
Het is herfst, de bladeren zijn versierd met hun koperachtige oranje kleur en de dagen worden steeds korter; de mogelijkheid om te genieten van je huis en zijn warmte en om plezier te hebben in de keuken!
Op het menu deze zaterdag, een pittige en gastronomische thee, een geweldige klassieker die nooit uit de mode raakt en naar believen opnieuw wordt bezocht, ik heb het natuurlijk over de gastronomische chaï latte (of masala chai hebzuchtig) ..
Je vindt het in veel koffiebars en theesalons, vaak erg / te duur en vol suiker ...
Kies voor de zelfgemaakte variant, ook lekker, maar veel zuiniger en zoveel leuker om je eigen compositie te kunnen proeven!
Wat heb je nodig voor 1 kopje:
- 1 tl mengsel van Leo thee (een pittige zwarte thee)
- 125ml water
- 125 ml melk naar keuze
- 1 tl suiker (optioneel)
- 1 / tl vanillesmaak (optioneel)
- Slagroom (optioneel)
- M & ms met melk en speculoos (of andere topping naar keuze (nootmuskaat, kaneel, steranijs, ...) (optioneel)
∇ Recept ∇
- Verwarm het water tot 100 ° C en giet het over de thee. Laat 5 minuten trekken
- Verwarm de melk, suiker en vanille zonder het ooit te laten koken, het beste is om het te verwarmen met stoom (steel van je expresmachine) om melkschuim te krijgen
- Giet de melk over de gezette en gefilterde thee.
- Garneer met slagroom, m & ms en speculoos
Goede gastronomische zaterdag