Onze pasteuze matcha is een groene thee uit Iju (Japan) waarvan de bladeren zijn geplet onder de passage van 2 stenen slijpstenen. Het wordt vaak gebruikt in desserts en culinaire bereidingen, zowel vanwege zijn smaak als vanwege de kleur die het aan de bereidingen geeft. De plantaardige en licht bittere smaak past perfect bij zoete smaken en geeft ze een vleugje verfijning.

Happy Spring Monday theeliefhebbers!

We beginnen de week met een gezond en uitgebalanceerd recept voor je ontbijtjes en tussendoortjes!

Is het de lente die hier is of de feestdagen waardoor ik me weer op mijn welzijn heb kunnen concentreren, dan besef ik dat het goed is om een ​​paar uur te nemen om de organisatie van de week voor te bereiden. Ik wil niet alles plannen, ik hou van verrassingen en veranderingen op het laatste moment; maar gewoon gezonde, uitgebalanceerde dingen te eten in mijn koelkast.

Wat het ontbijt ook betreft, ik neem altijd de tijd om ons eten goed te bereiden, evenals voor de andere maaltijden, het is altijd de race tussen de vergaderingen, de crèche, de supermarkt en de tijd om te gaan. Slapen, het is vaak beperkt naar een broodje of een restaurant voor de lunch en een restaurant of worst / salade voor het avondeten.

Dus voor het ontbijt test ik vaak recepten, ik doe ze in mijn saus, en ik hou ervan om elke dag te variëren zodat het feest er elke ochtend is!

Je hebt al tientallen granola-recepten op internet gezien, maar ik had er nog nooit een gezien met thee, het is nu klaar met de essentiële culinaire groene thee: onze culinaire matcha BIO rechtstreeks van Uji!

Voor 200 g granola heb je nodig

-100 g havermout

-40 g pecannoten

-40g amandelen

-1 eetlepel goji-bessen

-1 eetlepel chiazaad

-1 el zonnebloempitten

-2 el olijfolie

-5 el ahornsiroop

-2 eetlepels water

-1 eetl culinaire matcha

-2 el rozijnen

 

Gepoederd groene theegebak

 

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Meng de havermout met de gedroogde vruchten, behalve de rozijnen. Besprenkel met olijfolie, ahornsiroop, water en poederthee.

Zet 25 minuten in de oven en mix om de 5 minuten. Voeg de laatste 10 minuten de rozijnen toe. Laten afkoelen.

Serveer met roomkaas, yoghurt, sojamelk of op een bolletje ijs als tussendoortje.

Ik wens je een hele fijne week en tot ziens voor nieuwe recepten!


Laat een reactie achter