Hallo theeliefhebbers, Cheesecake timeee!
Ik vertelde je over mijn liefde onvoorwaardelijk voor matcha in ons laatste recept van matcha taarten en je bent er meerdere geweest om het te testen en ons je positieve feedback te sturen, het is hartverwarmend
Ik denk dat het me in ieder geval is gelukt om mijn passie voor matcha te delen op Aurelie Nelis wie sloeg weer toe!
Aurélie laat weer los .. Met een recept van een van mijn / onze favoriete desserts: de KAASKAART… En met matcha alsjeblieft
EEN HYPER eenvoudig recept zoals we ze hier lekker vinden;
Ingrediënten:
625 g kleine Zwitserse of Philadelphia-room
3 eieren
150 g verse room
150g suiker
315 g speculoos of kleine boter (+ 8 stuks / koekjes)
125g boter
15 aardbeien
4 theelepels culinaire matcha
voorbereiding:
Bekleed een pan met bakpapier.
Plet de koekjes grof en meng ze met de gesmolten boter.
Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm.
Klop in een kom de kaas met de room, eieren, 3 theelepels matcha en suiker.
Was en steel 10 aardbeien, snijd ze in grote stukken.
Voeg ze voorzichtig met een spatel toe aan uw cheesecake-maker.
Giet alles in de vorm op de koekjesbodem.
Voeg de koekjes gelijkmatig toe aan het deeg.
Bak 180 minuten op 45 ° C (ter controle).
Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de cheesecake 4 uur in de koelkast plaatst.
Bestrooi de cheesecake met een theelepel matcha.
Decoreer met de rest van de aardbeien.