Vroeg ik Laura gezond eten_bylao of het mogelijk was om een recept te maken met de groene thee van onze nieuwe moeder ... En hier is het wonder dat ze voor mij bedacht, mangotaartjes met mama's groene thee..
Zandkoek
ingrediënten
- 200g bloem
- 40 g rietsuiker of kokossuiker
- 1 ei
- 70 g kokosolie
- 20 g water
- ½ theelepel zout
Stappen:
1 / Meng de bloem, de suiker en het zout in een kom. Graaf een putje en voeg het ei en de olie toe
van verzachte kokos en water.
2 / Meng alles. Vorm een bal en laat ongeveer 30 minuten in de koelkast staan.
3 / Verwarm voor in de oven op 180 °.
4 / Verdeel de deegbal over twee vellen bakpapier. Snijd en leg het deeg erin
de taartvorm. Prik met een vork in de bodem.
5 / Bak de taartjes 20 tot 25 minuten blanco (gebruik bij voorkeur bakballen) - Maman's groene thee doordrenkte banketbakkersroom
Ingrediënten: - 500 ml plantaardige (of koemelk) melk
- 2 eetlepels Moms Green Tea
- 50 g maizena
- 2 eierdooiers
- 30 g agavesiroop
Stappen:
1 / Begin met het verwarmen van de melk in een pan. Eenmaal heet, giet de thee
en dek gedurende 10 minuten af.
2 / Meng in een kom de maizena, de eidooiers en de agavesiroop. Giet de hete melk
doordrenkt met mengsel. Zweep
3 / Doe al deze bereiding terug in de pan (op laag vuur) en klop tot
verdikking van de crème. Zodra het de juiste consistentie heeft, giet je het in een schaal, film het
op contact en laat afkoelen
Montage
Ingrediënten: - 2 rijpe mango's
Stappen:
1 / Vul de taartjes met banketbakkersroom (vooraf enkele seconden opgeklopt met
elektrische mixer om het te ontspannen).
2 / Schil de mango's en snijd ze in dunne plakjes. Schik de plakjes zo
vormen een bloem (of andere).
3 / Geniet ervan!
Smaakt goed!