Of het nu warm of koud is, een goede Chai Latte heeft het allemaal… .. Maar ik geef toe dat als het erg heet is, de bevroren versie me erg aantrekt rond TeaTime-tijd.

Chai is de Hindi-term voor thee, op het Indiase subcontinent. Meestal is het erg zoete zwarte thee vermengd met masala in kokende melk in een pan.

In onze regio gebruiken we de term "Chai" om thee aan te duiden die is gemengd met melk en kruiden (bijvoorbeeld kaneel).

Er zijn geen vaste of goed gedefinieerde recepten. Zolang de melk, suiker en kruiden de smaak van de zwarte thee.

▶ ️ Het is super ❤️ Eenvoudig, goed 🧡 goedkoper en vooral minder calorisch dan in de Coffee Corners in de stad:

Plaats in een pan 
5 g thee Leo 
100ml water 
200 ml melk (dierlijk of plantaardig)
1 zakje vanillesuiker 

👍 Breng aan de kook en laat 3 minuten trekken. Filter. Laten afkoelen. ​

In je glas vul je de bodem met ijsblokjes, voeg je bevroren chai latte er bovenop toe. 

😜Voeg slagroom toe als optie.

🥳Smaak

PS: ontdek ook ons ​​recept voor Vuile Chai Latte voor een hete versie van dit plezier!

Chai
Een heerlijke ijsthee

Laat een reactie achter