Toen Laura me haar gezonde en gastronomische receptsuggesties voor Kerstmis aanbood, werd ik meteen verliefd op haar Yule log witte chocolade - kokos 🥥
Zelfs in kleine groepen moet je plezier hebben met Kerstmis 🎄 Je hoeft de dag niet in de keuken door te brengen of een banketbakker te zijn om dit heerlijke dessert te bereiden! Trek je schorten aan, op weg naar het kerstlogboek.
Ganache van witte chocolade - kokos
- 200 g witte chocolade
- 100 g geraspte kokos
- 250 cl sojacrème (23% vet)
1 / Verwarm de room in een pan op laag vuur. Zodra er kokende belletjes verschijnen, van het vuur halen en de chocolade toevoegen. Roer tot de chocolade volledig is gesmolten.
2 / Voeg de geraspte kokos toe en laat minstens 1 uur rusten.
Gewoon biscuitgebak
- 100g bloem
- 40 g agavesiroop
- 4 eieren
- 30 ml kokosmelk
- 10g Stephanie's thee
1 / Verwarm de oven voor op 210 ° C.
2 / Verwarm de kokosmelk, voeg Stéphanie's thee toe en dek af. Laat 5 tot 10 minuten trekken.
3 / Meng in een slakom de agavesiroop met de eidooiers. Voeg de gezeefde bloem toe en meng.
4 / Klop de eiwitten los en verwerk ze voorzichtig bij de bereiding.
5 / Giet de bereiding op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het gelijkmatig.
6 / Bak gedurende 7 minuten.
7 / Zodra het biscuitgebak gaar is, draait u het om op een schone, vochtige doek en verwijdert u voorzichtig het bakpapier. Rol het biscuitgebak in de theedoek en zet apart.
Montage
1 / Verdeel een deel (ongeveer ¾) van de ganache over het biscuitgebak. Rol voorzichtig.
2 / Bedek de cake met de rest van de ganache. Bestrooi met geroosterde amandelen, kokosschaafsel of wat je maar wilt 😉
3 / Zet 1 uur in de koelkast zodat de ganache goed bevriest. En trakteer uzelf!
Fijne vakantie