Hallo theeliefhebbers,

Dus vandaag bied ik je een recept aan om je ochtendthee of meer te begeleiden voor de meest hebzuchtige, je kopje van 16 uur: Bourlétis-theecake 💕.

Lavendel vanille heide groene thee

Ik stelde me dit recept voor op basis van Griekse yoghurt voor de zachtheid en vrijgevigheid en thee van de Anderlusiens voor een vanillesmaak met een vleugje lavendel.

Voor een cake heb je nodig:

  • 1 pot Griekse yoghurt;
  • 2 yoghurtpotjes suiker;
  • 3 yoghurtpotten met bloem;
  • 1/2 yoghurtpotje maizena;
  • 100 ml melk;
  • 2 theelepels Bourlétis-thee of ook wel genoemd Anderlusiaanse thee ;
  • 1 pakje droge gist;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 2 eieren.

Laten we nu naar het recept gaan! Niets is eenvoudiger:

  1. Verwarm de melk en giet er een volle theelepel van thee​ Laat 5 minuten trekken. Eenmaal doordrenkt, moeten de thee en de melk door een klein vergiet worden gevoerd om de geparfumeerde melk op te vangen. Het is dan nodig om de melk een beetje op te warmen omdat deze na 10 minuten infusie is afgekoeld. Giet de rest van de thee in deze reeds gearomatiseerde melk en laat 5 minuten trekken. En nogmaals, geef de melk door een klein vergiet. Je melk met theesmaak is klaar.
  2. Meng de eieren en de suiker tot je een bijna wit mengsel krijgt. Voeg geleidelijk de bloem, het zetmeel en het bakpoeder toe. Als de bereiding een beetje droog wordt, voeg dan de yoghurt en melk toe. Meng alles tot een glad mengsel.
  3. Giet de bereiding in een grote cakevorm. bak in een voorverwarmde oven van 180 ° C gedurende 40 minuten.

En hier is je Bourlétis theecake klaar om geproefd te worden bij een lekkere kop thee! ​

Mooie dag,

Kust de theeliefhebbers,

Sophie Lerson werd in 1984 geboren in Luik. Oprichtster van Thélices de Sophie, ze houdt van ondernemerschap en wil altijd banen creëren!

PS: begeleid het met wat fruitige geneugten voor een nog evenwichtiger ontbijt 😘😘

PS bis: het recept kan in pdf gedownload worden door op te klikken ICI


Laat een reactie achter