Als we liefhebben, tellen we niet mee, toch? Dus waarom zou u het plezier niet verdubbelen door de smaak van onze fruisane 'Tu as Pic'é Mon Coeur' te herontdekken in een heerlijke Cheesecake?
Dit is de uitdaging waarvoor ik ben begonnen Laura en dat ze haar hand opstak. Gezond bovendien, deze Cheesecake heeft alles om te plezieren!
Speculoos
- Ingrediënten
- 200g bloem
- 40 g rietsuiker
- 70 g kokosolie
- 1 ei
- 1,5 el gemalen kaneel
- 1 el speculaaskruiden
- 1 tl bakpoeder
- 1 knijp zout
- + 50 g compote
- Voorbereiding
- 1/ Verwarm de oven voor op 180 °
- 2/ Meng in een slakom de suiker met de kaneel en de speculaaskruiden. Voeg de zachte kokosolie (niet gesmolten!) En het ei toe. Meng en voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe.
- 3/ Meng de bereiding totdat de bloem volledig is geïntegreerd. Vorm een bal.
- 4/ Rol met een deegroller de deegbal uit tussen twee vellen bakpapier van 2 tot 3 mm dik. Vorm de koekjes met een koekjesvorm.
- 5/ Leg de speculoos op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 13 minuten.
- 6/ Laten afkoelen. Verkruimel de speculoos en meng ze met de compote. Giet een eetlepel van de resulterende pasta in de verrines en stamp goed aan.
Kokosroom Tu a Pic’é Mon Coeur ♠❤️
- Ingrediënten
- 10 g van de Jij Pic'é mijn hart
- 200 ml kokoscrème
- 400 g Skyr
- 30 g agavesiroop
- 3 gelatineblaadjes
- Voorbereiding
- 1/ Laat de gelatineblaadjes eerst 10 minuten in koud water weken.
- 2/ Verwarm ondertussen in een pan op middelhoog vuur de kokosroom. Eenmaal heet, haal van het vuur en laat de thee trekken (persoonlijk heb ik twee theetangen gevuld en ze 10 minuten in de room laten weken). Dek af tijdens de infusie.
- 3/ Giet de Skyr, de agavesiroop en de geïnfuseerde kokoscrème in een schaal. Verwarm deze bereiding in een dubbele boiler. Eenmaal heet, voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe (!! de bereiding moet erg heet zijn !!) en meng.
- 4/ Giet de room in de verrines, over het koekje. Minstens 3 uur in de koelkast bewaren.
Frambozensaus
- Ingrediënten
- + -120 g bevroren frambozen
- het sap van ½ citroen
- Voorbereiding
- 1/ Smelt de frambozen in een pan op laag vuur.
- 2/ Giet het citroensap van het vuur. Passeer de bereiding door een zeef om een gladde coulis te bekomen.
- 3/ Giet 1 à 2 eetlepels coulis over de verrines. Bewaar voor het proeven minimaal 1 uur in de koelkast.
Eet Smakelijk!!