Wafels tijdens de kerstperiode zijn essentieel ... Of het nu gaat om de pannenkoeken die je oma je geeft als je haar komt bezoeken, de wafels die je met je gezin maakt voor enkele uren of degene die we klaarmaken voor de kerstbrunch is een traditie in deze maand december !!
Ik wilde uitdagen Laura, onze leerling-banketbakker: bied een dessert aan met onze kit voor Milky Vanilla Nuts Latte
Hier is zijn voorstel: vanillewafels natuurlijk vergezeld van Milky Vanilla Nuts Latte !!
Ingrediënten voor de wafels
- 220g bloem
- 40 g kokossuiker
- 70 g kokosolie
- 75 ml soja-crème
- 4 eieren
- 2 eetlepels poeder met vanillesmaak
Stappen
1 / Scheid het eiwit van de dooiers.
2 / Meng de dooiers met de suiker tot het mengsel wit wordt. Voeg het vanillesmaakpoeder, zure room, kokosolie en bloem toe. Meng met een houten spatel.
3 / Klop het eiwit stijf. Verwerk ze geleidelijk bij de bereiding en roer, altijd met de houten spatel.
4 / Verwarm het wafelijzer en leg er een eetlepel beslag op. Kook ongeveer 1min30 (te controleren volgens het vermogen).
Ingrediënten voor 2 glazen Melkachtige Vanille Noten Latte
- 500ml water
- 7 g thee Florence
- 200 ml hazelnootmelk
- 6cc van vanille poeder
- 1-zakje vanillesuiker
- Twee handenvol ijsblokjes
- Optioneel tapioca parels
- Laat 7 g thee trekken Florence in 500 ml water bij kamertemperatuur gedurende 60 minuten. Filter en plaats twee uur in de koelkast.
- Doe de Florence thee, ijsblokjes, melk, vanillepoeder en suiker in je shaker of idealiter een blender. Meng om een schuimige consistentie te krijgen.
- Serveer in een gekoeld glas
- Eventueel toevoegen tapioca parels
Smaakt goed!