Hallo theeliefhebbers,

Vandaag, een kleine nieuwigheid, gaan we je een recept aanbieden voor hartige madeleines met matcha. Ja ja je leest een zout recept !!

Als we de zoete geur over het algemeen graag proeven in zoete recepten, dan gaat het recept dat we vandaag aanbieden erbij met spek, groene pesto en kaas.

Genoeg om uw aperitieven te versterken en uw gasten te verrassen 😎

Hartige madeleines met Matcha, bacon en pesto

Wat je nodig hebt om tussen de 20 en 30 madeleines van dit land- en zeerecept te maken:

  • 3 eieren ;
  • 110 gram tarwebloem;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 50 gram halfgezouten boter;
  • 100 gram spek (of ham als je een gezonder recept wilt 😉);
  • 1 theelepel groene pesto;
  • 1 cc van culinaire matcha ;
  • 60 gram geraspte kaas (emmentaler of mozzarella) voor de fondant;
  • zout en peper.

 

 

Recept:

  • Smelt de boter in een pan op laag vuur;
  • Klop de eieren, bloem, matcha en gist tot een glad deeg is verkregen;
  • Voeg de eerder gesmolten boter, het eerder gekookte spek en de geraspte kaas toe;
  • Kruid en vul de madeleinevormen 3/4 met de bereiding;
  • Kook 10 minuten en geniet met vrienden of familie!

Hartige madeleines met Matcha, bacon en pesto

Bon appetit!

 

Mooie dag,

Kust de theeliefhebbers,

Sophie Lerson werd in 1984 geboren in Luik. Oprichtster van Thélices de Sophie, ze houdt van ondernemerschap en wil altijd banen creëren!


Laat een reactie achter