Cupcakes zijn een beetje zoals chocolade…. zeldzaam zijn degenen die er niet van houden, velen zijn er die van ze houden .. Dus toen Laura, leerling-banketbakker me aanbood om een ​​Cupcake-recept te ontwikkelen met onze infusie van Amandine, aarzelde ik niet lang en accepteerde ik zijn voorstel ... . Niet alleen omdat het woord Cupcake bij mij resoneert, maar ook omdat het ertoe doet Instagram gourmand en Healthy zorgden er meteen voor dat ik het wilde proeven.

Laura biedt je daarom haar recept aan voor Vanille Cupcakes gevuld met gekarameliseerde appels en slagroom topping met Amandine Infusion.

cupcakes

Ingrediënten Voor 12 vanille-muffins: 

  • 150g bloem
  • 50 g rietsuiker 
  • 50 g kokosolie 
  • 80ml melk 
  • 1 ei
  • 1 theelepel gist / bakpoeder 
  • 1 theelepel vanille-aroma 

Stappen : 

1 / Verwarm de oven voor op 180 °.

2 / Meng de eieren en de suiker in een bakje. Voeg de gesmolten kokosolie en melk toe. Voeg dan geleidelijk de bloem, het bakpoeder en het vanillearoma toe. 

3 / Giet de bereiding in de muffinvormpjes en bak 20 minuten. 

4 / Laat afkoelen.

cupcakes

Chantilly met Amandine-infusie 

Ingrediënten : 

  • 15 gAmandine-infusie 
  • 250 ml verse room 30% (of kokoscrème) 
  • 70ml melk 
  • 1 appel 
  • 20 g agavesiroop + 1 eetl
  • 1 tl kokosolie 

Stappen : 

1 / Giet de melk in een pan en 15 g van de amandelinfusie, breng aan de kook. Laat 15 minuten van het vuur staan ​​en dek af. 

2 / Klop vervolgens de crème fraîche op met een keukenmachine of een elektrische mixer om er slagroom van te maken. Voeg de agavesiroop toe als de room hard begint te worden. Filter de geïnfuseerde melk en giet deze in de slagroom, meng voorzichtig. Bewaar in de koelkast.

4 / Smelt in een pan 1 theelepel kokosolie en voeg de in kleine blokjes gesneden appel toe. Voeg als de appels beginnen te smelten de eetlepel agavesiroop toe en laat nog een paar minuten staan ​​tot de appels gaar en gekleurd zijn.

(Tip: om de room goed te laten rijzen, is het aan te raden om de kom van de keukenmachine en de garde een paar minuten voor het starten in de vriezer te zetten) 

Bijeenkomst:

1 / Zodra de cupcakes volledig zijn afgekoeld, snijdt u een ronde niet te diep aan de bovenkant om de gekarameliseerde appels te plaatsen. 

2 / Leg met een spuitzak de slagroom op de muffins. 

4 / En het is klaar! Genieten 

cupcakes

Laat een reactie achter