De Japanse lente en de bloeiende Sakura (Japanse kersenbomen) gaven me de inspiratie om deze Bubble Tea te maken met mama's Rooibos en kersenparels.

Het is een boom waar ik dol op ben en die deze lente verfraaide. Het is ook tijdens een zeer bekende traditie, genaamd Sakura Ohanami, dat de Japanners vrienden ontmoeten om wat te drinken, mooie foto's te maken en een leuke tijd te hebben, onder de Japanse kersenbomen. Deze traditie wordt de contemplatie van kersenbloesems genoemd.

De oudste Japanse kersenboom is 2000 jaar oud en is een waar symbool. Pas op, niet te verwarren met onze bomen, die er zo uitzien.

Sakura

Wat heb je nodig voor 2 glazen:

-4gr rooibos biologische moeder sakura 🌸
-2cl vanillesiroop🍯
-Het sap van een kwart citroen💧
-30 gr kersenparels 🍒
-250 ml water💧

-Ijsblokjes

recept:

Kook wat water en laat de rooibos 8 minuten trekken.

Eenmaal geïnfuseerd, filteren en laten afkoelen.

Doe de vanille, citroensap, rooibos, ijsblokjes in de shaker

Leg de parels in een glas op de bodem en besprenkel ze met het mengsel.
Gebruik natuurlijk maxi-rietjes om te nippen!

Sakura

Smaakt goed!


Laat een reactie achter