Hallo tea lovers,

Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor limonade met rozemarijn en citroen die furore maakt in geval van extreme hitte.

                                           

Wanneer je thuis een feestje hebt en de zon is van de partij, dan vloeit de alcohol vaak rijkelijk. Na enkele glazen zijn de genodigden uitgelaten en moe. Daarom maak ik hen graag een huislimonade klaar om hen te verfrissen en tot het dessert in vorm te houden. Ik gebruik vaak wat ik in mijn tuin vind en daar improviseer ik dan mee. Deze keer had ik verse rozemarijnplanten en citroenen. Ik heb heel goede feedback gekregen over deze limonade dus ik heb geprobeerd dit geïmproviseerde recept neer te schrijven zodat ik het met jullie kan delen.

Ingrediënten

  • 2 el suiker
  • 2 à 3 takjes verse rozemarijn
  • sap van 5 geperste citroenen
  • 15 g Infusion de Martine
  • 2 l water

Stappen

  • Laat de Infusion de Martine 10 minuten meekoken met 1 liter water.
  • Giet ondertussen 1 l water in een kookpot en voeg de suiker en de citroen toe. Breng het tot het kookpunt, goed mengen en dan het vuur uitdoen. Voeg de rozemarijn toe en laat 10 minuten infuseren.
  • Haal de takjes rozemarijn uit de mengeling en voeg de limonade met de Infusion de Martine toe. Laat gedurende 2 uur afkoelen.
  • Laat de ganse nacht in de koelkast staan.
  • Serveren met ijsblokjes, een schijfje citroen en een takje rozemarijn.

Deze infusie is niet alleen fris en verrassend, maar werkt ook antiseptisch. Heel handig als je teveel warmte of koude hebt gehad van de zon of de airco en je keel gevoelig is.

 

Geniet van de week beste tea lovers 🖤


Laisser un commentaire

Shopping cart0
Il n'y a pas d'articles dans le panier !
Continuer les achats
0