Hallo theeliefhebbers,

Ik zal je een kort verhaal vertellen over mijn vriendin Adeline om je te helpen erachter te komen waar het idee voor dit recept voor matchapap vandaan kwam ...

Mijn vriendin Adeline (ja ja, het is dankzij haar dat de Adeline's thee bestaat) gebruikt matcha al een paar maanden erkende voordelen en ze heeft het geheel uitrusting om je matcha dagelijks correct te bereiden.

pap
Matcha, een chasen, een Kusenaoshi en een bamboelepel

Alleen, Adeline is zoals alle supervrouwen, ze rent overal en altijd en neemt niet eens de tijd om een ​​thee te zetten voordat ze naar haar werk gaat.

Plotseling, toen ik haar vroeg hoe de voorbereiding van haar dagelijkse matcha was, legde ze me grijnzend uit, dat ze had ontdekt hoe ze matcha en ontbijt moest combineren en zo een paar minuten van haar starre klok opleest en streng ... ze mixt haar matcha in haar schaal met granola .. !!

“In mijn dag” / “Jadis '/“ Destijds ”aten we Choco Krispies en het kleurde de melk en gaf het een lekkere chocoladesmaak .. weet je nog?

pap

Adeline had zojuist granotcha of matchola uitgevonden, een mengsel van granen gedrenkt in matchamelk…. (Beste Kellogs-team, Adeline heeft nog geen tijd gehad om het concept te patenteren, maar hier is het ruwe beeld al ..)

pap
Een mengeling van muesli en matcha melk

Dus begrijp het, ik heb het niet met u over een matcha granola zoals we u een paar maanden geleden hebben voorgesteld.

Zijn concept sloeg aan en kruiste mijn huidige passie, pap. Ik maak allerlei sauzen, zoet en hartig, ik ontdek veel recepten van over de Atlantische Oceaan en uit onze regio, kortom, ik hou van en deel mijn recepten met jullie op Instagram en via onze ontbijten. Aan huis bezorgd.

En onlangs wachtte me een gekke dag en toen ik opstond, realiseerde ik me heel snel dat mijn dagelijkse dosis anti-oxidanten langs de weg zou gaan ... tenzij ik het mengde met mijn ontbijt zoals Adeline!

Dit is hoe mijn matchapap werd geboren! Het is duidelijk dat recepten voor matcha-pap al op internet bestonden en ik pretendeer niet het wiel opnieuw uit te vinden!

Dit recept is een mix van verschillende recepten die ik heb aangepast naar mijn smaak:

∇ Wat je nodig hebt voor een kom

  • 40 g glutenvrije havermout
  • 200 ml plantaardige melk, ik gebruik die van amandel of soja, afhankelijk van wat ik in mijn koelkast heb
  • 100ml water
  • 1 cuillère groene thee culinaire matcha poedervorm
  • 10 ml zelfgemaakte vanillesiroop
  • Sesam zaden
  • 1 banaan
  • cashewnoten

pap

∇ Recept 

  • Breng de vlokken met de melk op hoog vuur en kook een paar seconden
  • Meng en voeg dan het water, matcha, 1 snufje sesamzaadjes en de helft van de vanillesiroop toe. Het ideaal is om de matcha te mengen in water van 70 ° C met een zweep voordat u het in uw bereiding opneemt voor een homogeen mengsel van het theepoeder met de rest van de bereiding.
  • Laat goed 5 minuten zwellen op laag vuur en voeg water toe als je wilt dat de vlokken nog zachter zijn.
  • Rooster je cashewnoten een paar seconden in een pan
  • Serveer je pap in een mooie kom
  • Voeg de plakjes banaan, cashewnoten en een scheutje vanillesiroop toe

pap

Mooie dag,

Kust de theeliefhebbers,

Sophie Lerson werd in 1984 geboren in Luik. Oprichtster van Thélices de Sophie, ze houdt van ondernemerschap en wil altijd banen creëren!

PS: als het fruitseizoen terug is, ga ik voor een kleurrijkere versie van deze matchapap.


Laat een reactie achter