Hallo theeliefhebbers,

Je kent mijn liefde onvoorwaardelijk voor matcha, Zou ik het overal neerzetten, als een fee die haar glitter van kracht distilleert magic....

En bovenal deel ik graag mijn passie voor deze thee, dus ik sprak met Aurelie Nelis, gepassioneerd over gebakje en wat meer is, super getalenteerd!

Noch een noch twee, ze heeft een recept bedacht om voor te sterven, Chocoladetaartjes gegarneerd met matcharoom en een paar aardbeien.… Een seizoensgebonden dessert, super kleurrijk en uiteindelijk licht genoeg om de Bikini Body 🙂 te behouden

Klaar, gereed? Wacht even, het is eigenlijk best simpel!

Voor 6 taarten of 1 taart van 30 cm  

Zoete cacaopasta: 

150 g boter (kamertemperatuur = + / zacht)

80g poedersuiker

30 g gemalen amandelen

15 g cacaopoeder 

1 knijp zout

1 ei

250 g T55-bloem

Bewerk de boter met de poedersuiker, voeg de gemalen amandelen, cacao, zout en het ei toe.

Voeg de bloem toe zonder het deeg te overwerken. 

Film en zet minimaal een nacht in de koelkast.

De volgende dag, als het deeg hard en erg koud is, laat het dan 2-3 mm zakken. 

Bekleed de taartvormpjes.

Zet ze 30 minuten voor het bakken in de koelkast op 180 ° C en kook +/- 25 à 30 minuten.

Ganache van pure chocolade:

65 g pure chocolade 

80 g hele vloeibare room

Breng de vloeibare room aan de kook en giet deze geleidelijk over de pure chocolade.

Giet de ganache in de gebakken taartvormpjes en laat een uur kristalliseren in de koelkast.

Kaasroom:

1 blad plantaardige gelatine (7 g)

250 g roomkaas 

60 g kristalsuiker 

15 ml vers citroensap

15g van Culinaire matcha

125 ml 35% slagroom

decoratie:

125 g aardbeien

Meng de gelatine in een kom met 60 ml water.

Laat 5 minuten rusten.

Smelt de gelatine 10 tot 15 seconden in de magnetron.

Klop in een andere kom de roomkaas met een elektrische mixer. Klop de suiker, citroensap, matcha en gelatine erdoor.

Klop in een derde kom de room met een elektrische mixer tot je een stevige room krijgt.

Voeg de slagroom toe aan het kaasmengsel en meng het geheel voorzichtig met een spatel.

Als u wat gelatine-resten opmerkt of als uw crème niet glad genoeg is, kunt u deze voorzichtig door een zeef halen voordat u deze op de taartjes pocheert.

Garneer de taartjes met de bereiding. 

Zet minstens 2 uur in de koelkast.

Versier met aardbeien 

Introduceer je matcha ook graag in je recepten? Ontdek onze recepten matcha rotsen, matcha pannenkoeken et matcha pap


Laat een reactie achter